מוקד אבטחה הוא שם כולל למוקד (מרכז העצבים) של כל חברת אבטחה אפשרית הקיימת כיום.
מוקד כזה, תפקידו לעסוק בתכנון, בפיקוח, בניטור ובהפעלתם של אמצעי האבטחה הפרושים במקום מסוים, בין אם הם פיזיים ובין אם הם אלקטרוניים.
מוקד אבטחה מתקדם ועדכני, יתבסס על מבחר מגוון של מערכות תקשורת שונות (תקשורת סלולארית, תקשורת קווית, תקשורת לוויינית, חיבור ל-GPS ורשת GPRS).
מוקד אבטחה מודרני יכלול מערך מחשבים עליהם מותקנות תוכנות ייעודיות, והוא יפעל ויאויש 24 שעות ביממה, מתוך כוונה לעמוד לרשותם של לקוחות החברה בכל שעה משעות היום והלילה. מתוך מודעות גבוהה לעניין ה-DR (Disaster Recovery) יגובה כל המידע הקיים במוקד באופן פעיל ושוטף, שוב, כדי שלא להיאלץ שלא להיות מסוגלים לתת מענה ופתרון מיידי לצרכי הלקוחות.
כיום, מרבית חברות האבטחה הבולטות בתחום מתפעלות מוקד אבטחה משוכלל ומתקדם שמסוגל לספק מענה, במקביל, לא רק למספר גדול של לקוחות פונים, אלא גם לסוגים שונים של אירוע אבטחה שונים (כדוגמת אש לעומת אירוע פריצה פיזי, למשל).
אתרי לקוחות המקושרים למוקד האבטחה מחוברים אליו בדרכים שונות ומגוונות, מלחצני מצוקה פרטניים, דרך חיוג במספר מקוצר וכלה במצלמות אבטחה - כל מוקד אבטחה, יכולותיו וההיצע שלו ללקוחותיו.
חלק ממוקדי האבטחה מפעילים אנשי שטח - אנשי אבטחה חמושים או כאלה שאינם חמושים, אשר אותם הם מפנים לאתרים מסוימים על פי צורך. כמו כן, מאבטחים המסיירים בשטח עשויים להתקשר למוקד האבטחה של החברה המעסיקה אותם כדי למסור דיווח על התרחשותם של אירועים חריגים.
בישראל מוקדי אבטחה מפוקחים, במקביל, על ידי משרד התקשורת, משטרת ישראל ומכון התקנים הישראלי. הערנות הגבוהה אותה מחויבים לגלות מוקדי האבטחה, כמו גם אנשי האבטחה המסיירים בשטח, הביאה לכך, כי כיום, חברות האבטחה הישראליות מדורגות במקום גבוה מבחינת יכולת התמודדותן עם התרחשויות חריגות ומקרים יוצאי דופן.
מהימנותו של מוקד אבטחה נמדדת ביכולת ההתמודדות שלו עם מספר אירועים מקביל, עם היכולת שלו לנהל אירוע חריג בהצלחה, ועם מהירות התגובה שלו ושל העובדים המאיישים אותו.